Ecologie

Ecologie

Ecologie

Oare clima se schimbă?
Daca răspunsul este da, oare aceste schimbări se datorează, sau sunt accelerate de emisiunile de CO2? Discuția legată de aceste probleme este mai controversată ca niciodată. Mai puține emisiuni de CO2! Aceasta cu siguranță este unul din scopurile politicii privind mediul înconjurător. Folosirea de produse din zgură ajuta la atingerea acestui scop. 
 
Dioxid de carbon / CO2
Dioxidul de carbon este fără miros si fără gust. El nu poate fi văzut, cu excepția bulelor in bere, limonadă sau apă minerală, care sunt de fapt bule de dioxid de carbon (CO2). CO2 vine, ori de la procesul de fermentare (bere si șampanie), ori este adăugat forțat in băuturi din rezervoare cu CO2 sub presiune (limonadă). CO2 este obținut prin arderea de substanțe care conțin carbon. Petrol, cărbuni, păcura, toate aceste substanțe ard cu ajutorul oxigenului din aer si formează dioxid de carbon. Criticii descriu CO2 ca un gaz cu efect de sera, fiindcă el este cauza pentru creșterea temperaturii de pe Pămănt.

Discuțiile pe aceasta tema sunt infinite. Dar ramane faptul ca majoritatea tarilor industrializate s-au angajat cu << mai puțin CO2 >> - folosirea zgurii de furnal granulate, are un aport semnificativ pentru atingerea acestui scop. 
 
Folosirea de piatra naturala înseamnă ca el trebuie, in primul rând, sa fie obținut de la surse naturale. Piatra naturala poate sa fie înlocuita cu zgura, care sa duca la conservarea peisajului. 
 
Zgura – aportul la conservarea mediului înconjurător intact
Piatră naturala..., aceasta suna foarte natural. Dar folosirea de piatră naturală nu înseamnă automat o protecție a naturii sau a peisajului.
Piatra naturala trebuie sa fie extrasă. Din carieră.

Cu ajutorul de dinamită. Autobasculante, mijloace de transport mari si mașini puternice sunt folosite pentru extracția de piatră naturală. Acest lucru generează deșeuri neutilizabile.
 
Produse din zgură, in loc de piatră naturală!
Piatra naturală, acest lucru sună foarte ecologic, foarte natural. Bazalt, granit, diabaz, toate ele sunt variații naturale ale pietrei, care au calitati utile. Dar pentru ca sa fie utilizată, piatra trebuie sa fie extrasă din cariere. In multe domenii de utilizare, piatra naturală poate sa fie înlocuită cu produse din zgură.
 
Înlocuirea pietrei naturale cu produse din zgură
Exista domenii de utilizare in care piatră naturală este alegerea potrivită. Poteca de grădină arată superb cu o bordură de granit de culoare gri deschis. Dar in multe alte domenii de utilizare, piatra naturală poate sa fie înlocuită. Produsele din zgură sunt la fel de dure, rezista la fel de lung si in totalitate, sunt mult mai ieftine. Nu este necesar sa folosim întotdeauna piatră naturală. 

La construcția de drumuri, de exemplu, agregatele fine tradiționale de piatra naturală, tot mi des, sunt înlocuite de produce de zgură. Pentru pavarea trecerilor de pietoni, la fel, tot mai des, sunt folosite produse din zgura.